Πεντανόστιμη γεμιστή μελιτζάνα με πρόβειο κρέας Καρδίτσας και λαχανικά απο την λίμνη Πλαστήρα
Υλικά
4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
μισό ματσάκι μαϊντανό
1 κεφάλι σκόρδου ψιλοκομμένο
μισό κιλό πρόβειο κρέας πολύ ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι
Εκτέλεση
Κόβω τις μελιτζάνες στη μέση, αφαιρούμε την μισή τους ψίχα, προσθέτουμε αλάτι και λίγο λάδι και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.
Σοτάρω διαδοχικά τα κρεμμύδια, τη ντομάτα, τις πιπεριές, την υπόλοιπη ψίχα της μελιτζάνας και το κρέας. Στο τέλος προσθέτω τα μυρωδικά.
Με τα παραπάνω γεμίζω τις προ ψημένες μελιτζάνες και τις ψήνω στο φούρνο για περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς, αφού έχω προσθέσει λίγο νεράκι.
Tip : Σερβίρουμε την πεντανόστιμη αυτή μελιτζάνα πάνω σε ντοματένια σάλτσα με φρέσκο βασιλικό και αν θέλουμε από βάζουμε από πάνω γιαούρτι ή ξινομυζήθρα.