ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΡΟΜΗΛΟ (Συνοδεύει το χειροποίητο παγωτό μας)
Υλικά
1 kg κορόμηλα
600 gr ζάχαρη
Χυμός από ½ λεμόνι
2 τεμάχια αστεροειδούς γλυκάνισου
2 κλαδάκια αμπαρόριζα
2 κ. σ. μέλι
Εκτέλεση
Πλένουμε και βράζουμε για 20 λεπτά τα κορόμηλα με τις φλούδες και την αμπαρόριζα. Τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι και τα πατάμε για να χωριστεί ο πολτός από τις φλούδες και τα κουκούτσια.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα πολτοποιημένα κορόμηλα, τη ζάχαρη, το μέλι, το λεμόνι (στο τέλος) και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η μαρμελάδα μας (για καλύτερη πήξη έχουμε κρατήσει λίγο νερό από το βράσιμο των φρούτων και το προσθέτουμε στον πολτό). Ανακατεύουμε συχνά για να μην μας κολλήσει. Βάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και …. Καλή μας όρεξη!!!!
Tip : Εμείς βρήκαμε τα κίτρινα κορόμηλα, οπότε το χρώμα της μαρμελάδας μας βγήκε κίτρινο. Αν βρείτε τα μώβ η μαρμελάδα σας θα βγει πιο σκούρα.