ΚΡΙΘΑΡΩΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ – ΔΥΟΣΜΟ – ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ

ΚΡΙΘΑΡΩΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ – ΔΥΟΣΜΟ – ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ

 

 

Υλικά

Κριθαράκι χοντρό (μισοβρασμένο) 500gr

1 κολοκυθάκι (κομμένο καρέ)

1 πιπεριά κόκκινη (κομμένη καρέ)

1 πιπεριά πράσινη (κομμένη καρέ)

2 κλωναράκια δυόσμο

κουρκουμά στη μύτη του κ. γ. 

αλάτι

πιπέρι

τριμμένη γραβιέρα

 

 

Εκτέλεση

  • Προετοιμασία κριθαριού

Σοτάρω 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, προσθέτω το κριθαράκι, σοτάρω μέχρι να γυαλίσει, αλατοπιπερώνω και σβήνω με 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί. Αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω χλιαρό νερό λίγο λίγο έως ότου το κριθάρι να γίνει al dente.

  • Σοτάρω ελαφρά τα λαχανικά και προσθέτω ζεστό νερό.
  • Προσθέτω το κριθαράκι, το δυόσμο, τον κουρκουμά και τα καρυκεύματα.
  • Δένω με το τυρί και σερβίρω με φρέσκο δυόσμο και τριμμένη γραβιέρα.

 

 

Tip :  Πολύ ωραίο γίνεται και με κριθάρι ολικής άλεσης

TOP