ΚΡΙΘΑΡΩΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ – ΔΥΟΣΜΟ – ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ
Υλικά
Κριθαράκι χοντρό (μισοβρασμένο) 500gr
1 κολοκυθάκι (κομμένο καρέ)
1 πιπεριά κόκκινη (κομμένη καρέ)
1 πιπεριά πράσινη (κομμένη καρέ)
2 κλωναράκια δυόσμο
κουρκουμά στη μύτη του κ. γ.
αλάτι
πιπέρι
τριμμένη γραβιέρα
Εκτέλεση
- Προετοιμασία κριθαριού
Σοτάρω 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, προσθέτω το κριθαράκι, σοτάρω μέχρι να γυαλίσει, αλατοπιπερώνω και σβήνω με 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί. Αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω χλιαρό νερό λίγο λίγο έως ότου το κριθάρι να γίνει al dente.
- Σοτάρω ελαφρά τα λαχανικά και προσθέτω ζεστό νερό.
- Προσθέτω το κριθαράκι, το δυόσμο, τον κουρκουμά και τα καρυκεύματα.
- Δένω με το τυρί και σερβίρω με φρέσκο δυόσμο και τριμμένη γραβιέρα.
Tip : Πολύ ωραίο γίνεται και με κριθάρι ολικής άλεσης