ΚΑΒΟΥΡΙ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΑ

Υπέροχο καβούρι με γλυκό κρασί Μεσενικόλα. Η προσθήκη της λίμνης Πλαστήρα σε ένα έδεσμα που δεν συναντάται στην περιοχή μας

ΥΛΙΚΑ

1,5 kg καβούρι
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 σκελίδες σκόρδο
6 τομάτες
½ κ.σ. κόκκους κόκκινο πιπέρι
1 κ.γ. μπούκοβο
1 φλυτζάνι γλυκό κρασί Μεσενικόλα
6 φέτες  χωριάτικο ψωμί
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι μαιντανό
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μισά κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις τομάτες, το πιπέρι, το αλάτι, το σκόρδο και το μπούκοβο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για δέκα λεπτά. Ρίχνουμε το καβούρι στη σάλτσα, αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον άνηθο, τον μαϊντανό, το κόκκινο πιπέρι, τα υπόλοιπα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. 
Μεταφέρουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 230 βαθμούς. Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο άνηθο και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και φρυγανισμένο ψωμί πασπαλισμένο με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

                                   

Καλή σας όρεξη!!!

Tip: Εξαιρετικό για Σαρακοστιανό, για τσιπουρομεζές και για βούτες!

TOP