Γλυκοπικάντικη πανσέτα με φάβα Καρδίτσας

Δεν ξέρω αν για εσάς αποτελεί έκπληξη, αλλά για μας αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι βρήκαμε φάβα σε κτήμα στις Σοφάδες Καρδίτσας.
 
ΥΛΙΚΑ:
1κιλο ΠΑΝΣΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΑΛΟ 
4μέτρια ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ  
1 κ.σ. ΠΕΛΤΕ
3 κ.σ. ΚΕΤΣΑΠ 
1 κ.σ. ΓΟΥΣΤΕΡ ΣΩΣ
 ΖΑΧΑΡΗ  ΜΙΣΗ ΚΟΥΤΑΛΙΑ  ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ  
ΜΠΟΥΚΟΒΟ (ανάλογα με το ποσό καυτερό το θέλετε )
ΑΛΑΤΙ 
ΠΙΠΕΡΙ   
 
ΕΚΤΈΛΕΣΗ 
 
Βράζουμε την πανσέτα άκοπη σε νερό με αλάτι και πιπέρι για  2 ώρες . μόλις κρυώσει την κόβουμε σε φέτες και την ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
 
ΣΑΛΤΣΑ: 
Σοτάρουμε  τα κρεμμύδια σε ροδέλες , τα καραμελώνουμε με τη ζάχαρη , προσθέτουμε τον πελτέ , το κέτσαπ ,τη γουστερ σωσ , το αφήνουμε 10” να πάρει μια βράση  και το χτυπάμε με το ραβδομπλεντερ , προσθέτοντας το μπούκοβο. Αλατοπιπερώνουμε  .
Ενώνουμε   την πανσέτα με την σάλτσα της και τη σερβίρουμε πάνω σε φάβα.
τελειώνουμε το πιάτο μας μαϊντανό. 
 
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!
 
 ΤΙΡ: Αν δεν σας αρέσει η φάβα , σερβίρουμε την πανσέτα μας με τις αγαπημένες μας τηγανίτες  πατάτες .
  
Δεν ξέρω αν για εσάς αποτελεί έκπληξη, αλλά για μας αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι βρήκαμε φάβα σε κτήμα στις Σοφάδες Καρδίτσας .   
TOP