Δεν ξέρω αν για εσάς αποτελεί έκπληξη, αλλά για μας αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι βρήκαμε φάβα σε κτήμα στις Σοφάδες Καρδίτσας.
ΥΛΙΚΑ:
1κιλο ΠΑΝΣΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΑΛΟ
4μέτρια ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
1 κ.σ. ΠΕΛΤΕ
3 κ.σ. ΚΕΤΣΑΠ
1 κ.σ. ΓΟΥΣΤΕΡ ΣΩΣ
ΖΑΧΑΡΗ ΜΙΣΗ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ
ΜΠΟΥΚΟΒΟ (ανάλογα με το ποσό καυτερό το θέλετε )
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βράζουμε την πανσέτα άκοπη σε νερό με αλάτι και πιπέρι για 2 ώρες . μόλις κρυώσει την κόβουμε σε φέτες και την ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
ΣΑΛΤΣΑ:
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες , τα καραμελώνουμε με τη ζάχαρη , προσθέτουμε τον πελτέ , το κέτσαπ ,τη γουστερ σωσ , το αφήνουμε 10” να πάρει μια βράση και το χτυπάμε με το ραβδομπλεντερ , προσθέτοντας το μπούκοβο. Αλατοπιπερώνουμε .
Ενώνουμε την πανσέτα με την σάλτσα της και τη σερβίρουμε πάνω σε φάβα.
τελειώνουμε το πιάτο μας μαϊντανό.
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!
ΤΙΡ: Αν δεν σας αρέσει η φάβα , σερβίρουμε την πανσέτα μας με τις αγαπημένες μας τηγανίτες πατάτες .
Δεν ξέρω αν για εσάς αποτελεί έκπληξη, αλλά για μας αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι βρήκαμε φάβα σε κτήμα στις Σοφάδες Καρδίτσας .