ΜΠΑΤΖΙΝΑ

Εύκολη άσκεπη τοπική παραδοσιακή πίτα.
Συνοδευόμενη από ξινόγαλα μπορεί να είναι πρωινό, δεκατιανό και όχι μόνο.

Συνταγή από το Φαγοτόπι.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά.
Μερίδες: 1 ταψί.

Υλικά.

  • 2 μέτρια κολοκύθια
  • 1 αυγό
  • 200γρ φέτα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι του καφέ γάλα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι του καφέ εαιόλαδο
  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη

Εκτέλεση.

Τρίβουμε το κολοκύθι στον τρίφτη.
Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το τριμμένο κολοκύθι με όλα τα υπόλοιπα υλικά, φτιάχνοντας ένα χυλό.
Σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με μαργαρίνη, απλώνουμε το χυλό σε πάχος 1 1/2 δακτύλων.
Αλείφουμε με πινέλο το ελαιόλαδο πάνω στο χυλό και ψήνουμε στο φούρνο, στους 220C κάτω και 200C πάνω περίπου για 30 λεπτά.

TIP.
Άριστο συνοδευτικό για την μπατζίνα μας: ξινόγαλα ή κεφίρ.

TOP
Arrow Chevron